Individuele opleiding voor Pro Tools en Logic Pro

 

Wat valt er te leren?

Ik ben actief met muziek en MIDI sinds begin de jaren '80. In mijn Curriculum vitae kan je lezen hoe ik gestart ben, welke machines en muzieksoftware ik gebruikte + een overzicht van de lange weg die ik sinds toen afgelegd heb. Samengevat komt het er op neer dat ik gestart ben toen MIDI en muzieksoftware werden uitgevonden, dat ik de nodige technische en muzikale opleidingen heb gevolgd en sindsdien professioneel met geluid en muziek bezig ben.

Ik heb vele professionele gebruikers van Pro Tools en Logic Pro begeleid op hun eerste stappen met deze DAW's omdat ik vele jaren de pre-sales demonstraties, de technische installaties en de after-sales support heb verzorgd voor Millsaudio in Antwerpen, toentertijd één van de belangrijkste dealers van Pro Tools en Logic Pro in de Benelux.

Ik heb dan ook heel wat kennis en ervaring en ik heb principieel altijd gesteld dat kennis niet beschermd maar juist gedeeld moet worden. Ik geef dan ook al vele jaren privé-les en heb ook opleidingen tot geluidstechnicus verzorgd voor de VDAB. En wat valt er nu juist bij mij te leren? In principe alles wat ik weet, op enkele beroepsgeheimpjes na...

Dit is een beperkt lijstje van wat ik kan aanleren:

Wat valt er per definitie niet bij mij te leren:

Opleidingen kunnen zowel in het Nederlands, Engels als het Frans verzorgd worden

Praktisch

Opleidingen zijn altijd lessen in privé-verband voor 1 persoon. Er worden dus nooit cursussen georganiseerd voor meerdere mensen waar je kan op intekenen om dan schoolgewijs op vaste tijdstippen lessen te volgen. Ik geloof in de persoonlijke aanpak, omdat ik uit ervaring weet dat iedereen andere noden heeft en dit bij groepslessen moeilijk te integreren valt.

Verder is het principe heel eenvoudig: jij vraagt iets en ik leg het zo goed mogelijk uit. Wil je uitleg over MIDI, dan gaat het over MIDI, wil je uitleg over EQ en compressie, dan wordt dat het onderwerp, enz...

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je voor een opleiding Pro Tools en/of Logic Pro op zijn minst een degelijke basiskennis van deze DAW's moet hebben en je best ook eigen hardware en software bezit.

Het enige wat ik als voorwaarde stel, is dat een opleiding verloopt in 1 of meerdere blokken van 4 uur. Je kan dus ook starten met 1 blok van 4 uur en enige tijd later nog eens een blok van 4 uur komen volgen. Het onderwerp kan ook tijdens het lesgeven probleemloos wijzigen naar andere onderwerpen, want zoals al eerder gesteld: jij vraagt iets en ik leg het zo goed mogelijk uit.

De aangerekende prijzen zijn dezelfde als voor het huren van studiotijd.

Het is ook mogelijk om op locatie les te komen geven, bv. in je eigen (home) studio en dit is aan dezelfde prijs als voor lesgeven in mijn studio. Er komen dan enkel extra onkosten voor het vervoer bij. Ik verwacht dan afgehaald en teruggebracht te worden naar het treinstation. Ook hier geldt de regel van minimum 1 blok van 4 uur.

Ter info: als het lesgeven vlot gaat, dan kan 4 uur soms ook 5 uur worden voor dezelfde prijs, want meestal heb ik dan niet eens gemerkt dat we eigenlijk al 5 uur bezig zijn :-)

 

 

 

Copyright © 1995-2023 van Delta Music Belgium - Pro Tools | HDX Studio - Rummenweg 30 - 3800 Sint-Truiden - België. Alle rechten voorbehouden
Privacyverklaring en cookiebeleid
Alle productnamen, logo's en merken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Alle bedrijfs-, product- en servicenamen die op deze website worden gebruikt, dienen uitsluitend ter identificatie.
Het gebruik van deze namen, logo's en merken impliceert geen endorsement.