Veel Gestelde Vragen

 

 

 

 

1. Welke muziekgenres zijn welkom bij Delta Music Belgium?

In principe zijn alle muziekgenres welkom, want in elk genre is er goede muziek te vinden. Maar tegelijkertijd is er weinig minder leuk dan aan een muziekproductie te werken wanneer je de muziek niet goed vindt. Om die reden vraag ik steeds om op voorhand de muziek al eens te kunnen horen. Dit kan bv. een live opname van een concert zijn of een ruwe demo-opname in het repetitiehok. Zowat iedere smartphone kan tegenwoordig geluid opnemen en dergelijke opname is prima om een idee te krijgen over het muziekgenre en de muzikale capaciteiten. Mocht ik de muziek niet aangenaam vinden (wat een persoonlijke smaak is), dan zeg ik dit op voorhand en verwijs ik de klant graag door naar een collega.

Uiteraard heb ik mijn eigen muzikale voorkeuren, ik ben opgegroeid in de jaren '80, alles wat New Wave, Cold Wave en EBM is, vind ik zeer goed (ik draag bv. nog steeds principieel enkel zwarte kledij en 8 zilveren ringen). Meer recent vind ik trip hop zeer goed en over het algemeen ook de wat meer experimentele of hardere rockgroepen. Ik ben ook grote fan van zowat alle alternatieve muziek die Belgisch is, zowat de gehele wereld weet dat er hier zeer goede en vernieuwende muziek wordt gemaakt.

Op het vlak van klassieke muziek heb ik een zwak voor het franse impressionisme van Eric Satie, Claude Debussy, Maurice Ravel en Gabriel Fauré. Ook hedendaagse klassieke muziek vind ik zeer interessant, vooral dan experimentele en advantgardistische muziek.

En aangezien mijn eerste ervaringen met muziekproducties de grote theater-musicals waren heb ik daar ook nog steeds een zwak voor.

Maar grootse inspiratie en persoonlijke favoriet aller tijden is zonder enige twijfel de Griekse componist Evanghelos Odysseas Papathanassiou, ook beter gekend als Vangelis.

Een lijstje met 30 van mijn favoriete artiesten en groepen (naast Vangelis) zou er ongeveer zo uitzien (alfabetische volgorde):

 • AURORA (N)
 • Björk (IS)
 • Clannad (IRL)
 • David Bowie (UK)
 • Dead Can Dance (AUS)
 • Depeche Mode (UK)
 • dEUS (B)
 • Franky Goes to Hollywood (UK)
 • Front 242 (B)
 • Gary Numan (UK)
 • Jean-Michel Jarre (F)
 • Kate Bush (UK)
 • Kraftwerk (D)
 • Madonna (USA)
 • Massive Attack (UK)
 • Peter Gabriel (UK)
 • Pink Floyd (UK)
 • Portishead (UK)
 • Prince (USA)
 • Radiohead (UK)
 • Rammstein (D)
 • Sigur Rós (IS)
 • Simple Minds (UK)
 • Sinéad O’Connor (IRL)
 • Talk Talk (UK)
 • Tamino (B)
 • The Cure (UK)
 • The Doors (USA)
 • U2 (IRL)
 • Yazoo (UK)

Zeer algemeen zou je kunnen zeggen dat ik een sterke voorkeur heb voor alternatieve en vernieuwende muziek.

Wat ik weinig tot niet weet te waarderen zijn volgende muziekgenres:

In ieder geval, ieder stuk muziek dat mij wordt toegezonden neem ik in overweging

 

Logo Studio Brussel

 

 

 

2. Welke muzikale bezettingen kunnen er worden opgenomen?

De Recording Room heeft een oppervlakte van 21 m², hier kunnen comfortabel 4 mensen in musiceren. De Roland V-Druls Room + Vocal Booth heeft een oppervlakte van 10 m², hier kunnen 1 tot 3 stemmen worden opgenomen. De Pro Tools | HDX Control Room heeft een oppervlakte van 33 m², waarvan er ongeveer 3 m² vrij zijn om muzikanten te plaatsen, bv. met keyboards of elektrische gitaar of basgitaar via guitar amp simulation plug-ins in Pro Tools | HDX. In theorie is dus het plaatsen van 9 tot 10 muzikanten haalbaar, maar dan dient de vraag gesteld te worden of deze ook allemaal simultaan dienen opgenomen te worden. Want bij pop- en rockmuziek is het gangbaar om alle instrumenten apart op te nemen en dan is er uiteraard meer dan voldoende plaats in enkel de Recording Room. Voor klassieke muziek kan een kwartet perfect geplaatst worden + bestaat er uiteraard ook de mogelijkheid om bijkomende solisten apart op te nemen

 

 

 

3. Kunnen er akoestische drums worden opgenomen?

 

Photo Roland V-Drums Room

 

Het in principe perfect mogelijk om een akoestisch drumstel in de Recording Room te plaatsen, maar toch is het antwoord 'neen', tenzij uw akoestisch drumstel van uitzonderlijk goede kwaliteit zou zijn.

In de USA noemen jongeren een akoestisch drumstel "grandpas drums" en dit heeft een reden: een hedendaags high-end elektronisch drumstel hoeft helemaal niet meer onder te doen voor een akoestisch drumstel, integendeel, + het maakt het opnameproces veel eenvoudiger.

Om meteen mee te zijn met deze trend heeft Delta Music Belgium geïnvesteerd in een Roland TD-50KV electronisch drumstel.

Dit drumstel is het top-of-the-line model uit de legendarische Roland V-Drums Pro Series en wordt geprezen voor zijn realistisch speelgemak en onovertroffen klankkwaliteit van de ingebouwde drumklanken. En als dat nog niet voldoende is, dan kan het drumstel ook gebruikt worden als MIDI trigger voor software drum samplers. Het is dus mogelijk om tegelijkertijd de klank van één van de vele drum kits in de TD-50KV via 10 aparte uitgangen op te nemen in Pro Tools | HDX samen met de elektronische MIDI data die simultaan door de Roland TD-50 drummodule gegenereerd wordt. Deze MIDI data kan toegewezen worden aan Toontrack - SUPERIOR DRUMMER 3, het vlaggeschip onder de software drum samplers met nog veel meer beschikbare drum kits.

Samengevat is het dus mogelijk om in 95% van de gevallen de perfecte drums voor jouw opname live te spelen, op te nemen en eventueel achteraf te corrigeren, zowel op vlak van speelfouten als op vlak van de keuze van de drumklanken. Wil je weten tot wat dit drumstel zoal in staat is, ga dan naar Youtube en typ bovenaan als zoekterm "Roland TD-50KV with Toontrack - SUPERIOR DRUMMER 3" in, je zal allicht verbaasd zijn over wat er te zien en te horen valt...

Er werd meteen ook de Roland CM-220 CUBE Monitor - 2.1 Monitor System for Electronic Instruments bij gekocht, dit zijn een subwoofer van 200 watt en 2 satelliet luidsprekers van 60 watt, speciaal ontworpen voor het hoge dynamische bereik van elektronische muziekinstrumenten. Dit geeft een zeer realistisch drumgeluid in de opnameruimte met een correct stereobeeld. Het is dus niet per se nodig met een hoofdtelefoon te spelen, de drums kunnen net zo luid knallen als bij een standaard drumstel, of desnoods nog veel luider. De luidsprekers kunnen ook nog gebruikt worden om wat meer kracht te geven bij het gebruik van een hoofdtelefoon (bv. alleen de subwoofer om de bassdrum goed te kunnen voelen). Ter info: alle extra drumhardware is van Gibraltar, met o.a. ook de Gibraltar 6611DB Avenger II double bassdrum-pedal voor het stevigere rock drumwerk

Ter info: uiteraard is het ook mogelijk enkel met audio en/of MIDI drumloops te werken en zo de perfecte drumtrack samen te stellen zonder ook maar één drumstok aangeraakt te hebben

Meer info over de Roland V-Drums kan je vinden op de aparte pagina

 

 

 

 

4. Kan ik 1000 CD's bestellen?

Delta Music Belgium is geen CD-perserij, dus kan je ook geen 1000 CD's laten maken. Ik kan je wel doorverwijzen naar goede perserijen en advies geven in hoe je dit het beste kan aanpakken. Delta Music Belgium is wel geregistreerd bij SIMIM en dus kan ik ISRC-codes aanmaken die zowel nodig zijn voor CD-persing als voor iTunes

 

 

 

5. Wat is de naam van het bloemetje in het logo van Delta Music Belgium?

Het bloemetje in het logo van Delta Music Belgium is een wild grasklokje met de Latijnse naam Campanula rotundifolia. Het is een zeer zeldzaam bloemetje in België en daardoor ook beschermd als bedreigde plantensoort. Het bloemetje is 1 cm. groot en erg kwetsbaar, het staat tussen gras omdat de grassprieten helpen om het bloemetje overeind te houden. Vandaar ook de Nederlandse naam 'grasklokje'.

De foto hieronder heb ik zelf genomen op 29 augustus 2005 op het Fort IV in Mortsel met een Nikon Coolpix 5600,
dit is de originele foto waar ik het grasklokje heb uitgesneden:

 

Photo Campanula rotundifolia

 

 

 

6. Hoe gaat Delta Music Belgium om met jouw privacy?

 

Logo Privacy

 

Na 20 jaar een geluidsopnamestudio uit te baten heb ik aan den lijve moeten ondervinden hoe belangrijk privacy is voor het merendeel van mijn klanten. Fanatieke fans en de roddelpers liggen constant op de loer, dat hoort er nu eenmaal bij, maar ook het roddelcircuit binnen de muziekwereld zelf is niet te onderschatten. En ik moet bekennen dat ik spijtig genoeg in de beginjaren mij daar ook geregeld aan bezondigd heb, soms met niet te onderschatten gevolgen, tja... Dat mensen fouten maken is inherent aan het mens zijn, je kan er enkel maar zoveel mogelijk uit leren.

Voor alle duidelijkheid heb ik dan ook volgende lijst opgesteld met garanties die ik geef op het vlak van de bescherming van de privacy en aanverwante onderwerpen.

Privacy in de studio

Fotograferen en filmen in de studio

Privacy op het internet en in de media

Privacy en het auteursrecht

Digitale privacy en beveiliging

Wettelijk verplichte privacyverklaring en cookiebeleid

 

Logo Privacy

 

 

 

 

 

 

Copyright © 1995-2023 van Delta Music Belgium - Pro Tools | HDX Studio - Rummenweg 30 - 3800 Sint-Truiden - België. Alle rechten voorbehouden
Privacyverklaring en cookiebeleid
Alle productnamen, logo's en merken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Alle bedrijfs-, product- en servicenamen die op deze website worden gebruikt, dienen uitsluitend ter identificatie.
Het gebruik van deze namen, logo's en merken impliceert geen endorsement.